Sistemele AirFlow (profijet) folosesc un jet foarte fin dar de mare putere de apă, aer și particule abrazive (bicarbonat de sodiu, carbonat de calciu...) care permite eliminarea petelor sau depunerilor persistente care colorează orice suprafață a dinților naturali, coroane, implanturi dentare chiar și din zonele greu accesibile (la gingie, interdentar)

Sistemul este folosit cel mai bine după detartrajul cu ultrasunete pentru a obține suprafețe perfect curate și fără nici un fel de colorații. Sistemul pe care u îl folosesc este Kovo AirFlow PROPHYflex 4 și poate fi folosit cu succes pentru îndepărtarea oricăror depuneri persistente de pe suprafața dinților pentru că nu produce nici un fel de atac asupra smalțului dentar sau gingiilor, indiferent de puterea la care este folosit.

Sistemul Kovo AirFlow PROPHYflex 4 poate fi folosit și la nivel sub-gingival dar și pentru igienizarea zonelor de sub lucrările protetice sau din jurul implanturilor dentare, lucru care nu este posibil prin detartrajul cu ultrasunete. Astfel se poate face o igienizare completă a cavității bucale indiferent de situația particulară a fiecărui pacient.

În cazul pacienților la care dinții sunt colorați în urma consumului de cafea și țigări, o ședință de airflow va face minuni... diferența de culoare va fi spectaculoasă, la mulți dintre ei efectul final este echivalent cu un tratament de albire de durată sau dureros, doar că tratamentul durează mult mai puțin și nu este deloc periculos pentru dinți și gingii.

Care sunt avantajele sistemul AirFlow Kovo PROPHYflex 4:

  • prevenirea bolilor parodontale;
  • înlăturarea petelor și colorațiilor;
  • albire rapidă și vizibilă a suprafețelor dentare;
  • înlăturarea tuturor depunerilor de placă și tartru;
  • prelungește viața implanturilor și a lucrărilor dentare.